1. Over ons

Over ons

Over het Register BKA

Waar staat Register BKA voor?

  • Registratie van gekwalificeerde beroepskeuze- en loopbaanadviseurs
  • Bevordering van kwaliteit en integriteit
  • Streven naar optimale communicatie met professionals en gebruikers van beroepskeuzeadvies

Missie

Het bevorderen en bewaken van de kwaliteit en de integriteit van beroepskeuzeadvisering en de loopbaanbegeleiding in Nederland. In 1957 zijn we hiermee gestart als onafhankelijke stichting en we zijn nog steeds van groot belang voor cliënten om de beste adviseurs te vinden.

Visie

Op onderscheidende wijze een meerwaarde creëren voor de beroepsgroep. De consument ervaart deze meerwaarde direct in het contact met de aangesloten bureaus en adviseurs.

Doelstelling

Stichting Register BKA is een onafhankelijke stichting sinds 1957. Onze doelstelling is om de studie-, beroepskeuze- en loopbaanadvisering in Nederland op een zo hoog mogelijk peil te houden.

En hoe onderscheiden wij ons?

Kwaliteitsstandaard: professionaliteit

Wie een beroep doet op een adviseur die in het Register BKA ingeschreven staat, is ervan verzekerd te doen te hebben met adviseurs die voldoen aan hoge eisen qua opleiding en vakbekwaamheid. Dit impliceert: gedegen kennis van en ervaring met verantwoord testgebruik, actuele kennis van opleidingen en beroepen, grondige kennis van theorievorming en de toepassing hiervan in de praktijk.

Klik hier voor onze kwaliteitsstandaard

Gedragscode: integriteit

Adviseurs die in het Register BKA staan ingeschreven beloven dat zij, zoveel als dat in hun vermogen ligt, de beroepsethische maatstaven van de gedragscode in hun werk hanteren. Dit waarborgt de privacy en kenmerkt zich in de communicatie door open(hartig)heid. Daarnaast bestaat het klachtrecht, waarmee de cliënt verzekerd is van de mogelijkheid te allen tijde in te kunnen grijpen wanneer de adviseur niet vakbekwaam of integer handelt.

Klik hier voor onze gedragscode

Klik hier  voor onze klachtrechtprocedure